210 26 19 120 | Κλείστε το ραντεβού σας!

Θεραπεία Ραγάδων

Ένα από τα πιο δύσκολα δερματικά προβλήματα προς αντιμετώπιση είναι οι ραγάδες. Πρόκειται για αντιαισθητικές γραμμές, λευκού ή κόκκινου χρώματος, που εμφανίζονται στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά ή και στο στήθος.

Προκαλούνται εξαιτίας της μείωσης της ελαστικότητας το δέρματος ύστερα κυρίως από απότομη μεταβολή βάρους και εμφανίζονται περισσότερο στις γυναίκες.

Η αντιμετώπιση των ραγάδων είναι πιο εύκολη, όταν αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, οπότε έχουν κόκκινο χρώμα.

Ευρέως διαδεδομένη είναι η χρήση διαφόρων gel και κρεμών σώματος, που όμως κύριο στόχο έχουν την πρόληψη της εμφάνισης των σημαδιών, καθώς δεν δρουν σε μεγάλο βάθος ώστε να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα σημάδια.

Από την άλλη πλευρά, μέθοδοι, όπως η τοπική έγχυση οξέων Βιταμίνης Α ή η Δερμοαπόξεση, έχουν μικρά ποσοστά επιτυχίας.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι αντιμετώπισης του προβλήματος των ραγάδων είναι οι παρακάτω:

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο, καθώς το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 85%. Μετά το πέρας των συνεδριών το βάθος των ραγάδων μειώνεται και το χρώμα σβήνει αφήνοντας την επιδερμίδα σφριγηλή και λεία.

Με τη μέθοδο αυτή και τη χρήση πλάσματος του αίματος του ασθενούς επιτυγχάνεται απόλυτα φυσική επανόρθωση της επιδερμίδας μέσω ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων του οργανισμού.

  • Total Plasma Lift

Πρόκειται για συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων, οι οποίες εφαρμόζονται ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρία. Παρατηρείται 100% μείωση των πρώιμων – κόκκινων ραγάδων και 90% – 95% μείωση των λευκών.

Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το βάθος και το χρόνο ύπαρξης των ραγάδων.